Letní pití vína & gastro festival na dvoře zámku Valtice aneb Valtice po italsku

Valtice po italsku

Letní pití vína & gastro festival na dvoře zámku Valtice

Ve dnech 5. a 6. července se v prostorách valtického zámku uskuteční letní vinařské slavnosti spojené s gastro festivalem. Degustace vína a pokrmů proběhnou na zámeckém dvoře, příjemnou letní atmosféru dotvoří cimbálová muzika k tanci i poslechu.

Italské speciality

Druhý ročník letní akce na zámeckém dvoře se ponese v duchu Itálie a italských specialit. Akce Valtice po italsku / Valtice all 'Italiana představí italské tradice nejen v kulinářské oblasti a výrobě vína, ale také chce ukázat lokální produkty, italskou módu a design, prostě všechny věci, kterými proslula Itálie ve světě. V areálu budou stánky s potravinami a italskými specialitami a ochutnávky italských vín. Rádi přivítáme další zájemce o prezentaci italských gastro specialit, s přihláškami se obracejte na valtice@npu.cz.

Víno

Pro dokonalé propojení Itálie a Valtic bude tento letní festival hostit také přehlídku valtických, ale i dalších moravských vinařů. Moravská vína nemohou na letní akci ve Valticích chybět! Svoji účast ohlásilo 18 vinařství !!!

 

Vstup na celou akci je zdarma, víno a pokrmy se kupují na stáncích v hotovosti v českých korunách. Vstup do areálu je vždy od 11 hodin, hudební produkce dle programu níže. 

Akce je podpořena Ministerstvem kultury ČR, Národním památkovým ústavem, Jihomoravským krajem, Vinařským fondem, Společností přátel Itálie a italským konzulátem v Brně.

 

HUDEBNÍ DOPROVOD:

Čtvrtek 5. července

14.00 - 18.00 Cimbálová muzika Musica Moravica

18.00 - 22.00 Cimbálová muzika Dur

Pátek 6. července

14.00 - 18.00 Cimbálová muzika Dur

18.00 - 22.00 Cimbálová muzika Musica Moravica

 

GASTRO PROVOZY:

Restaurace Castellana trattoria, Brno   http://www.castellana.cz/

Stánek společnosti Spoongastro http://www.spoongastro.cz/terasa/

Pojízdná kavárna Basta Coffe  https://www.facebook.com/bastacoffe/ 

další kompletujeme a bude upřesněno

MORAVSKÁ VINAŘSTVÍ:

seznam kompletujeme a bude upřesněno