I. minifestival naturálních vín ve Španělské konírně zámku Valtice

Z důvodu aktuálních opatření v souvislosti s COVID-19, bude degustace naturálních vín přesunuta na vnitřní nádvoří zámku - vinařství Jiří Kopeček, Valtice.

 

Minifestival naturálních vín ve Španělské konírně je jedním z doprovodných programů  VINOBRANÍ NA ZÁMKU a uskuteční se v sobotu 19. září 2020 od 10:00 do 20:00. Vstup na akci je volný, platí se pouze za konzumovaná vína u jednotlivých vinařů.

Naturální vína

Při pěstování vinice a při výrobě vína  je využito přírodních postupů s omezením aditiv a hlavně minimalizace síry ve víně. Vína jsou většinou delší dobu na kvasnicích, protože kvasnice jsou matkou vína. Naturální vína je možno rozdělit do několika skupin :

  • Oranžová vína – dělají se z bílých hroznů  dlouhým ležení na slupkách
  • PET-NAT – perlivé přírodní – nedokvašený mošt se uzavře do sektových láhví a nechá se dokvasit
  • Autentická vína – dělají se tak, aby charakterizovala původ hroznů a vína
  • Biodynamická – ctí principy homeopatie, fází zvěrokruhu, fází měsíce a harmonie přírody

Přehlídka naturálních vín ve Španělské konírně je určena pro skalní fanoušky přirozených vín, ale zavítat mohou i ti, kteří chtějí okusit nové tóny jinak známých odrůd.

Záštitu nad prvním ročníkem minifestivalu naturálních vín převzala Vinařská akademie Valtice z.s.

Srdečně zveme zájemce z řad vinařů k přihlášení na akci, nejlépe e-mailem na valtice@npu.cz nebo na berankova.lenka@npu.cz, obojí Správa státního zámku Valtice. Podmínky účasti budou sděleny zájemcům v odpovědi na zaslaný e-mail, telefonické přihlášky nejsou možné.

Změny programu vyhrazeny.

Související akce

Vinobraní na zámku Valtice 2020

A8C451E9-0A81-4DC5-AF0F-5FBC86C8FA32 Společenské akce

Valtice

18. 9. 2020

16.00 – 22.00