Stezka bosou nohou

Stezka bosou nohou je příjemná procházka na pomezí České republiky a Rakouska, začíná i končí poblíž Kolonády na Rajstně nad Valticemi.

Od května 2013 je v blízkosti Valtic otevřena nevšední turistická atrakce - Stezka bosou nohou. Zatímco v České republice je spíše raritou, v Německu a Rakousku se podobné stezky (Barfußweg) těší velké oblibě.

Okružní trasa o délce necelých 5 kilometrů vede ze sousední rakouské obce Schrattenberg k Valticím - k romantické stavbě Kolonáda na nejvyšším bodě Lednicko-valtického areálu. Po cestě je umístěno celkem 11 zastávek, na kterých se návštěvníci mohou projít bosi po kůře, šiškách, písku, kamenech... Balancovat na vratkém mostě z dřevěných trámů, odpočinout si na dřevěných lehátkách a kochat se pohledem do širokého okolí z nejvyššího místa - kopce Homole. Děti se mohou sklouznout na přírodní skluzavce. Chůzí bosou nohou po různých přírodních materiálech mají být zprostředkovány zvláštní smyslové vjemy. Kdo bude chtít, může si na zastávce s přírodním grilem dokonce připravit něco z přinesených zásob.

Z Valtic se na stezku můžete napojit u Kolonády (na mapce č. 4) nebo u Muzea železné opony na hraničním přechodu Valtice - Schrattenberg (na mapce č. 5).

 

Další informace můžete nají také na oficiálních stránkách projektu http://www.barfussweg.at/pages/cs/home.php